Szöveggondozás


Korrektúra 
(0,7 Ft/karakter, szóközökkel)

Helyesírás, nyelvhelyesség, elírások, központozás javítása, szórend és képzavarok kiigazítása, szóismétlések kiküszöbölése. A szöveget feszesebbé, gördülékenyebbé, egységessé teszem.


Általános, összefoglaló lektori vélemény 
(1 Ft/szó)

Átfogó véleményt írok arról, hogy a történet/szöveg működőképes-e. Kiderül, alkalmas-e a szerkesztésre, átlátható és logikus-e a cselekmény, megfelelő-e a dramaturgia, a szövegkohéziós elemek helyükön vannak-e.
Javaslatokat kapsz a fejezetek, címek és szereplők esetleges megváltoztatására. Megtudhatod, illeszkedik-e a történetbe az adott név, helyszín vagy cím. Eléggé kiforrottak-e a karakterek, a fejezetek megfelelő hosszúságúak-e, jó-e a regény tagolása.
A lektorálás során - a szöveg eredeti stílusát és megírásának célját figyelembe véve - a nyelvtani, stilisztikai, szóhasználati és nyelvhelyességi hibákra is felhívom a figyelmedet.
Azt azonban tudnod kell, hogy ekkor még nem nyúlok a szöveghez.
Amikor megkapod a véleményt, te átírod a könyved a javaslataim alapján. Miután ezzel készen vagy, visszaküldöd nekem az átírt szöveget, és ezután jöhet a részletes vizsgálat és javítás.

Teljes szöveggondozás 
(Szerkesztés + korrektúra)
(1 Ft/karakter, szóközökkel)

Ebben a fázisban a helyesírást, nyelvhelyességet, mondatszerkezeteket, elütéseket, szórendet, szóismétlést stb. javítom. Mindezt a Word korrektúra funkciójával teszem, ezért a szöveget is .docx formátumban, A4-es méretben kérem.
Egységet formálok a szövegből, feloldom az esetleges tartalmi-logikai ütközéseket; felhívom figyelmed a tipográfiai és esztétikai hibákra. Ahol szükséges, tömörítést, máshol bővítést javasolok; odafigyelek arra, hogy a szöveg koherens maradjon, pontosítom a tényeket. A szöveget feszesebbé, gördülékenyebbé, egységessé teszem.

A szolgáltatás igénybe vehető bármilyen írás kapcsán (pl. könyv, e-book, szakdolgozat, beadandó dolgozat, hírlevél, social media bejegyzés, reklámszöveg, prospektus, weboldal, képzési anyagok, moticiós levél, önéletrajz).


Kis- és nagyregények, illetve nagy terjedelmű szövegek esetében (10 000 szó fölött) ingyenes próbamunkát készítek annak érdekében, hogy ne érezd úgy, zsákbamacskát veszel.

Fizetni átutalással tudsz, bankszámlára, vagy PayPal számlára.

Bármilyen kérdésed van, bátran keress meg! Itt találod az elérhetőségeimet, mindegyiken könnyedén megtalálsz!

Mindenképpen olvasd el az ÁSZF tartalmát!

Rólam és a végzettségeimről bővebben a Rólam menüpont alatt olvashatsz.

Emilyvel nagyszerű volt a közös munka. Bármi gondom volt, hozzá bátran fordulhattam. A regényemnél rengeteget segített. Munkája rendkívül alapos, gyors, precíz és megbízható. Olyan hibákra is rámutatott, amit senki más nem vett észre. Amint elkészül a második kötetem, újra igénybe fogom venni Emily szakértelmét!  (Tímea)

Te voltál a legelső, aki használható kritikát tudott írni a könyvemről. Elolvastad az egészet és minden apró részletet elmondtál, ami nem tetszett, és amin jobb lenne, ha változtatnék. Bár még nem javítottam ki a könyvemet, de amikor hozzákezdek, biztosan megnézem, miket írtál róla.   (Ábrahám)

Mindenkinek nagyon szívesen ajánlom ezt az írónőt. Én a lektori próbamunkáját vettem igénybe, és teljes mértékig elégedett voltam vele. Nagyon segítőkész, és tanulságos volt.  (Szilvia)

Egy Facebookos csoportban kerestem béta olvasót posztmodern agymenésemhez. Emily volt az egyik vállalkozó szellemű, és ahogy ígérte, hamar el is olvasta. A bétázás közben jegyzetelt, így konkrét példákat tudott hozni írásbeli erősségeimre és gyengeségeimre. Felhívta a figyelmemet néhány olyan hibákra is, amelyek ugyan aprócskák voltak, mégis fontos volt kijavítani őket, hogy a majdani Olvasó, aki egyszer majd kezébe veszi a könyvemet, egy minden tekintetben kitűnő regényt kapjon. Emily nem csak a véleményét mondta el, hanem bátorított is, ami külön jól esett. Ha megjelenik könyvem, a köszönetnyilvánításban biztosan ott lesz a neve.  (Csaba)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@kirabook.hu