Book Photo Challenge - 170301

Március 1.
SEGÍTSÉG

Nicolas Evans
A suttogó
ISBN 963076170x

Nem messze New Yorktól, egy havas téli reggelen a tizenhárom éves Grace és barátnője, Judith lovaglás közben a jeges vasúti töltésrıl egy kamion alá csúszik. Judith és lova szörnyethal, Grace életben marad, de fél lábát elveszíti. Gyönyörő lova, Zarándok csak egy jólelkű állatorvos hősies erőfeszítéseinek köszönheti életét. Lassan mindketten felépülnek, de a lelkük nem gyógyul. Grace magába zárkózik, mert nem tudja elviselni, hogy mindenki vadállattá válik.
Grace anyja, Annie - egy népszerő magazin nagy hatalmú és könyörtelen főszerkesztıje - nem engedi, hogy a lovat elaltassák, mert érzi, hogy azzal megpecsételné lánya sorsát. Rábukkan egy könyvre, amely csodás képességekkel megáldott férfiakról "suttogókról" ír, akik a lovak fülébe suttogva a legvadabb állatot is képesek lecsillapítani. Kideríti, hogy a Sziklás-hegység lábánál él egy suttogó, és mivel más megoldást nem lát, férje és lánya minden tiltakozása ellenére elviszi hozzá Grace-t és Zarándokot. Ott, Montanában, a végtelen kék égbolt alatt és a hósipkás hegyek között egy szép szerelem nyomán mindannyiuk élete tragikus fordulóponthoz érkezik.
(Fülszöveg)

Ősidők ​óta léteznek olyan csodálatos képességgel megáldott emberek, akik belelátnak a lovak lelkébe. Hangjuk lecsillapítja a megvadult állatokat, érintésük begyógyítja lelki sebeiket. Suttogóknak nevezik őket. Egy ilyen férfi miatt teszi kockára fényes karrierjét és házasságát, s utazza át fél Amerikát a lányával egy anya. Kétségbeesett helyzetében tőle várja, hogy helyreállítsa lovuk – és az egész család – lelki békéjét. Zarándok, a ló és Grace, a kislány szörnyű balesetet szenvedett. Grace örök életére megrokkant, és fájdalmas, ellenséges hallgatásba menekült. Zarándok dühöngő vad állattá változott, orvosai az elaltatását javasolták. De Grace anyja, Annie érzi, hogy kettejük sorsa elválaszthatatlanul összefonódott, és ha a ló elpusztul, a kislányban is meghal valami. A suttogó birodalmában, a végtelen kék ég alatt es a hósipkás hegyek között mindannyiuk élete fordulóponthoz érkezik. A világhírű regényből Robert Redford és Kristin Scott Thomas főszereplésével készült nagy sikerű film.

A segítség kulcsszóhoz ezt a történetet választottam. Egy baleset, megtört szívek, testek... Aztán érkezik a segítség a suttogó személyében, aki eléri azt, hogy egy örökre megrokkant lány és a családja újra hinni kezdjen. Segítség és remény lónak és lovasának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@kirabook.hu