Hogyan írjunk megnyerően?

A hatékony szövegírás titkai


Egyre többet hallani arról, mennyire fontos a weboldalak alapos felépítése. Ez pedig nemcsak a design területén nyilvánul meg. A tartalom sem elhanyagolható. Éppen ezért, a szövegírás roppant nagy jelentőséggel bír, elvégre ez vonzza be a látogatókat, de ugyanakkor a keresőoptimalizálás terén is fontos szerepe van.

Mindenki tudja, hogy az embernek nincs sok szabadideje, ezért igyekszik minél hamarabb elintézni a dolgokat. Ugyanez a helyzet akkor is, amikor az interneten böngészik. Ezért gyakran előfordul, hogy a keresési találatokat nem nézi át részletesen, hanem az első néhányra szán csak időt.
Pontosan emiatt fontos, hogy a szövegírás olyan módon történjen, amelynek segítségével megfelelhetünk a SEO elvárásainak. Minél alaposabban van felépítve a szöveg a kulcsszó köré, annál kedvezőbb pozícióba kerül a weboldal. Ebből pedig természetesen az következik, hogy a felhasználók is sokkal könnyebben rátalálnak. Azonban az még nem elég, hogy eljutnak az oldalra. Ott is kell tartani őket, mivel az első néhány másodpercben elválik, hogy tovább folytatják-e a keresést, vagy túlságosan zsúfolt az oldal és nincs releváns tartalom.


A szövegírás ezen a téren is szükséges, mivel olyan bejegyzésekkel kell szolgálni az olvasónak, ami hasznos, értékes és arra ösztönzi, hogy az oldalon időzzön. Mivel a konkurencia nagy, valamilyen módon ki kell emelkedni a szövegírás terén is. Hogy miként lehet megfelelően írni? Először is meg kell határozni, hogy kinek írunk. A célközönség ugyanis nem minden esetben egyforma. Teljesen érthető, hogy nem fogunk ugyanabban a stílusban írni akkor, ha fiatalokhoz szól az üzenetünk, vagy akkor, ha az idősebb korosztállyal szeretnénk megosztani valamit.
A célközönséget tehát mindig figyelembe kell venni és megérteni a szükségleteit. A szövegírás másik csínja, hogy érthetően, egyszerűen és konkrétan kell fogalmazni. A legtöbben inkább csak átfutják a cikkeket és próbálják kiszűrni a fontos dolgokat. Ebből pedig azt a következtetést lehet levonni, hogy a túl hosszú és csavart mondatokkal nem segítjük az olvasót. Mindig arra kell törekedni, hogy egyszerű nyelvezetet használva, a tárgyra térve adjuk át a mondanivalónkat.


A marketing világa folyamatosan frissül, ezzel pedig mindenkinek képben kell lennie. Fontos, hogy korszerű tartalmak kerüljenek az oldalra, melyek valami pluszt adnak az olvasónak. A szövegírás közel sem olyan egyszerű feladat, mint azt sokan gondolják, hiszen alaposan felépítettnek és megfontoltnak kell lennie. Aki azonban jól végzi a dolgát, az számos látogatót tud szerezni a profi tartalmak és az optimalizált szövegek segítségével.

2017. február 22. 18:58)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@kirabook.hu