Bookworm Book Tag

Erre a book tagre Daremo oldalán találtam. 

Emlékszel hogyan szeretted meg az olvasást?
Nem. Igazából, mióta az eszemet tudom olvasok, és imádok olvasni.

Általában hol olvasol?
A nappaliban, a kanapén.

Egyszerre szigorúan csak egy könyvet olvasol, vagy több is jöhet egyidejűleg?
Általában csak egyet, sőt, amíg mondjuk egy sorozatot végig nem olvasok, addig nem nyúlok másik könyvhöz. Ritkán azonban előfordul, hogy nem bírok ellenállni egy-egy történetnek, és muszáj belekezdenem a másodikba is.
Melyik a kedvenc műfajod?
Nincs kizárólagosan egy kedvenc. Szeretem a kalandregényeket és a disztópiákat is.

Van olyan műfaj, amit a világért sem olvasnál?
Van, igen. Durva horror sztorikat, vagy erotikus történeteket nagyon nem szívesen vennék a kezembe. Ezenkívül - mint egyszerű lélek - az agyalós, filozófikus köteteteket is kerülöm.

Van kedvenc könyved?
Igen, Monte Cristo grófja.

Melyik a leghosszabb könyv, amit valaha olvastál?
Örökség (Eragon), 934 oldal.

A könyvtári, vagy a saját (vásárolt) könyveket szereted jobban?
Mindenképpen a sajátot. Ugyan könyvtári tag vagyok, és gyakran megyek is kölcsönözni, de ez inkább szakkönyvekre korlátozódik. Amit el akarok olvasni, vagy már olvastam, az mind megvan a polcokon itthon. Előfordult már, hogy kénytelen voltam kölcsönzött könyvet olvasni, de csak azért tettem, mert mondjuk egy sorozatnak a következő része még nem volt meg, és nem bírtam kivárni, míg a futár ideér.

Jelenleg mit olvasol?
Hürrem, Szulejmán ágyasa.

Hol veszed a könyveidet?
Az esetek 90%-ában internetről rendelem.

Előrendeltél már valaha könyvet?
Igen, többször is előfordult.

Hány könyvet veszel havonta?
A könyvvásárlás nálam nem ennyire rendszeres. Nem veszek minden hónapban, de ha egyszer rendelek, akkor többet is. Ha hónapra lebontanám az éves darabszámot, akkor körülbelül 1-2 könyv lenne havonta.

Mit gondolsz az antikvár könyvekről?
Először is azt, hogy "Úristen, ki az, aki hajlandó megválni a könyveitől?" Azután pedig azt, hogy annál jobb, mert így megvehetem. Semmi problémám az antikvár könyvekkel. Ugyanúgy válogatok közöttük, mint az újak között. Sőt, rendeltem is már neten, mert az egyik sorozatomhoz csak így találtam meg a hiányzó részt. Nagyon szép állapotban jutottam hozzá.

Egymás mellett tartod a már elolvasott és a még elolvasásra váró könyveket?
Nem. Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy rengetegnél is több könyvünk van itthon. Ezért minden kis helyre, ahol még van egy kis üres terület, könyveket pakolok. Az üres helyek fogynak, a könyvek száma nő. Így egyre nehezebb bármilyen rendszert fenntartani. 

Az összes könyvet el akarod olvasni, ami a magánkönyvtáradban van?
Igen, nagyrészt olyan könyvek vannak itthon, amelyeket már elolvastam. A férjem szakkönyveit biztosan nem fogom elolvasni 😃, a sajátjaim között pedig kevés az, amit még nem olvasta el.

Mit csinálsz azokkal a könyvekkel, amik a polcodon sorakoznak, de tudod, soha az életben nem olvasod el őket még egyszer?
Először is, ilyet nem tudnék kijelenteni, hogy soha. Másrészt azt vallom, hogy a könyv érték, így hagyom a polcon, takarítom, nézegetem, időnként belelapozok. Megmutatom a gyerekeimnek, milyen szépek. A kisfiam, aki két és fél éves, már kérdezgeti, hogy azokat ő majd elolvassa-e, hogy az övék lesz-e.

Adományoztál már könyvet?
Nem. Szégyen vagy sem, de a gyerekeimen kívül ajándékba sem adok szívesen. Nekik viszont nagyon sokat veszek. Ha egyszer megvettem egy kötetet, nagyon nehezen adom ki a kezeim közül.

Volt már könyvstopod?
😁 Nem. Akár gyenge jellemnek is tarthatnak az emberek, de mindig úgy intéztem a dolgaimat, hogy ha máskor nem is, lefekvés után, az ágyban legalább egy órát olvashassak. Úgy gondolom, mindenkinek arra van ideje, amire akarja.

Mit gondolsz, túl sok könyved van?
Olyan nincs!

Ha kedvet kaptál, töltsd ki te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@kirabook.hu